műemléki magánszállás

kisfüstös

kisfüstös

Helyi művészek a házban

Festmény és nemez a falakon

2022. február 11. - Erdő Bálint Zsuzsi

A napokban hatalmas meglepetés ért Minket! Csuda ajándékot kaptunk!

Ebben az eldugott kisvárosban,Ócsán,ami Budapesttől 30 percre található,mégis sokan alig tudnak. A református templom, tájház együttes , pincesor és a falut körülölelő természetvédelmi terület gazdagsága mellett,kiemelkedő művészek is laknak itt,akiknek aranyat ér a torkuk,kezük,szívük!

Tavaly, év végén az Országjáró rádióműsor,egyik közvetítő pontja Ócsa volt, ahol rövid beszélgetéseket is lehetett hallani, több falubeli művésszel.Többek között Katona Zsombori Mária is vendégük volt,akinek az egyik képe a Türr István utcáról készült. ( A kisFüstös utcája ) Képzeljétek,ezt a képet Rebeka barátunk újrafestette nekünk és ma egy igazi Katona-Zsombori Mária festmény lapul a kémény alatt! Miért pont ott? Mert a háznak ez az a része, ami miatt a műemléki minősítést viseli. És mert szerintem annyira oda kívánkozik, a lámpák közé!

20220211_100457_1.jpg

 

No és a nemez? 

Van Nekünk egy Corinnánk ,( Nitscmann Corinna nemezes iparművész ) ,aki csoda dolgokat művel ám nemezből! Azt meg sem említem, hogy táskát, gyűrűt, képet,sapkát és szerintem ki se tudok olyat találni, amit Ő ne tudna elkészíteni, de falvédőt, párnát bizton.Nagyon szeretem a munkáit.Ez otthon már kiderült, hogy a nemezzel jól üzemelünk együtt ,így nem volt kérdés, hogy lakjon nálunk Corinna mű is. És persze, gyönyörködjetek benne Ti is!

20220211_100518_2.jpg

Szerettük volna helyi művészek alkotásaival díszíteni,otthonosabbá tenni a Kisfüstöst,továbbá helyi termelők elérhetőségét is bemutatni. Tudatosságból és büszkeségből . :)  Utóbbiakról egy-egy leírás, névjegykártya,szórólap megtalálható nálunk,összekötve a vendégeket a termelőkkel.

 

süti beállítások módosítása