műemléki magánszállás

kisfüstös

kisfüstös

szállás

2022. április 03. - Erdő Bálint Zsuzsi

Műemléki magánszállásunk,az Öregfaluban ,egy közel 200 éves parasztház, hatalmas kerttel ,várja a falusi turizmus kedvelőit. Az Ócsai Műemléki Református Templomtól 3 percre, az Ócsai Tájháztól 2 percre , egy apró közben lapul. A ház felújítva, a modern kori igényeknek megfelel, ám vintage, paraszti hangulatban érezheti magát nálunk a pihenni vágyó. Közel a természetvédelmi terület, szabadon látogatható tanösvények, kellemes sétára a madárvárta. Csend, madarak, elvonulás, pihenés vagy fél órányi autózás Budapesttől, a reptértől, a Duna-parttól ,a Kecskeméti Fürdőtől egy órányira érezhetjük magunkat szinte falun.

kisfustos_muemleki_maganszallas_bejarat.jpg

Belépve a házba egy apró konyha , előszoba fogadja az ide érkezőket. Fogas, pad, ahogy régen. Szemben vele egy régi konyhaszekrény, indukciós főzőlap és minden, ami egy konyhában szükséges. Kotyogós kávéfőző, vízforraló, melegszendvics sütő, kenyérpirító is lapul a stelázsin, szekrényben. Nálunk darált kávé, tea, cukor,édesítőszer,alap fűszerek, olívaolajat is rejt a szekrény. Egy könnyed, gyors főzés nem okoz gondot.

A tisztaszobában egy kinyitható franciaágy, régi sarokasztal paddal, szekrény, sublót és dísz kemence található, igazi paraszti hangulatban. Az ágyneműk antiallergének és patyolattisztán várják a ház ideiglenes lakóit. Hogy a pihenés, igazán pihentető legyen. A melegről az alsó szinten padlófűtés gondoskodik.

A kemence szája előtti térben a falon a ház történetéről beszámoló képek, írások, érdekességek találhatóak. ebben a helységben lehet igazán jól értelmezni a nyitottkéményes ház mikéntjét és alatta, előtte az ücsörgésre hivogató padka.Magunk közt,úgy hívjuk, hogy itt van a boszorkánykilövő :)

A hűtőszekrény, minisütő, mikrohullámú sütő,stelázsi, és egy konyhai asztal székekkel a fürdő előtti térben van, és innen lehet feljutni létrán a szénapadlásra. Ez egy modernebb szoba, nagy franciaággyal, olvasósarokkal és itt lehet elhelyezni a 2 pótágyat, szükség esetén. Könyveket, társasjátékokat, kártyát találnak a Kisfüstösben.

A fürdőszobában egy 100 l mosólavór a zuhanytálca illetve kád, ki-mire vágyik. Toalett, kézmosó lavór, törölköző és hajszárító található. Vendégenként egy nagy, és egy kis törölköző szolgálja az Önök kényelmét.

 

kisfustos_uj6.JPG

Szállásunk 1-6 fő közötti férőhelyes.

Az udvaron, a szintén közel 200 éves hatalmas japán akácfa alatt,egy nádfedeles kiülő van nagy asztallal, padokkal ,napágyakkal .Madármegfigyelésre, pihenésre, olvasásra , baráti beszélgetésekre a legideálisabb hely. Vele szemben a tornácon egy pad mellett Béni bácsi és facsacsi áll őrt.

Bográcsozó, nyársak,kívánság esetén bekészített tüzelővel áll a vendégek rendelkezésére. 

Nálunk fizethet készpénzzel, átutalással és OTP szépkártyával.

Turista verzióban saját hálózsákkal és törölközővel 2 főre, 2 éjszakára 50.000 ft.

Patyolattiszta  verzióban 2 főre, 2 éjszakára 60.000 ft.

( Az ajánlat nem teljes körű, részletekért, elérhetőségért kérem vegye fel a kapcsolatot e-mailben, az ocsaiszallashely@gmail.com címen. )

 

süti beállítások módosítása